Вечното дерби в събота между ЦСКА и Левски почти сигурно няма да се играе, след като "сините" обявиха на сайта си още пет положителни теста за коронавирус на футболисти.

Общо 8 са позитивните проби, като останалите три са на хора от спортно-техническия щаб. Изследванията днес са обявени като "извънредни" на страницата на столичния гранд.

Ако и петте случая на футболисти са нови, а не това е общата бройка за целия отбор, новината ще означава, че играчите с професионални договори в клуба под карантина стават 11. На шестима тя още не е изтекла след положителни тестове в края на миналата седмица.

При над 10 случая на заразени, клубът има право да поиска отлагане на мач, което Левски е логично или вече да е направил, или ще направи. И БФС е длъжен да се съобрази с искането.

А това практика гарантира, че мач в събота няма да има, ако "сините" пожелаят отлагане. А това изглежда напълно логично с оглед на бедствената ситуация и многото отсъстващи играчи.

Съперникът ЦСКА също има своите кадрови проблеми, като ще липсват вероятно 5-6 основни играчи, но само двама от тях са с коронавирус.

Ето го и съобщението на сайта на Левски:

"Днес, 19 ноември спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" преминаха извънредни PCR тестове за COVID-19.

Петима футболисти от представителния отбор и трима души от спортно-техническия щаб са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина."