Новият-стар наставник на Берое Петър Хубчов даде първата си пресконференция, след като вчера бе официално обявено завръщането му начело на отбора.

Бившият футболист, който донесе Купата на страната за старозагорци през 2010 година, е бил убеден от кмета на Стара Загора Живко Тодоров след дълги разговори. Договорът му с клуба е за една година.

"Знам колко е сложна ситуацията в Берое. С много хора говорих. Истинската покана дойде от кмета на града. След няколко разговора с него стигнахме до това решение. Той е човекът, който ме накара и пречупи да се върна.

За съжаление не разполагам с този брой футболисти, на който на мен ми се иска. Малко са, но ще се опитаме в движение да попълним хората. Поемаме и друг риск. Взимаме футболисти, които според мен не са готови чисто физически, но нямаме друга възможност.

Селекцията е отворен процес, но зависи от финансовите ни възможности. Хората, които отговарят за Берое са доста откровени и честни. Търсим футболисти, които са свободни агенти, които се вписват във финансовата рамка на Берое в следващите дори няколко месеца. Аз лично съм обещал на тези хора, че няма да бъде взет футболист, който да надхвърля рамката, която са ми казали на мен. Ще бъде много трудно. Отворен процес, но трудно ще намерим качествен футболист. Тези футболисти не са лоши като футболисти, но не са подготвени физически. Само такива може да намерим в този момент.

Договорът ми с Берое е до лятото. Мисля, че по-добре от мен сте запознати с положението. Ако всичко е ОК, ще разговаряме.

В едни други времена и други условия бих казал, че ще се борим и на двата фронта. Първенството ми е по-важно. Съществуването на този клуб ми е по-важно, но това нищо не значи.