България попадна в група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово по пътя към Евро 2020.

Първите два тима в класирането ще си осигурят участие на шампионата на Стария континент, а националният селекционер Петър Хубчев коментира жребия така:

"Събрахме се три балкански отбора, а както знаем мачовете в нашия регион традиционно са с по-голям заряд.

Не изключвам нищо - защо дори да не се борим за първото място.

Още е много рано да се правят прогнози. Черна гора и Косово идват от по-ниски урни, но това в никакъв случай не значи, че нямат възможности.

Ще подходим с уважение към всички. На този етап ме интересува състоянието на българските футболисти. Разбирам, че искате да говорим за противниците, но мен ме вълнуват повече нашите момчета.

Мачовете ще покажат на какво ниво сме. Да, показахме едно добро равнище в последните три месеца, но това не значи, че след още три месеца ще сме в същото състояние. Националният отбор се различава от клубен отбор".

Мнението си изрази и капитанът на тима - Ивелин Попов.

"Реално погледнато Косово и Черна гора са силни отбори. Имат нелоши футболисти, но мисля, че имаме реален шанс да се борим за второто място с тима на Чехия. Усещаме положителната промяна в националния отбор. Играхме добре в Лигата на нациите и дори и като гост. Мисля, че ние трябва да си свършим работата и да бъдем втори. Надявам се да продължим традицията да играем силно със силните вкъщи. Мисля, че във футбола всичко е възможно. Шест седем отбора се отличават в Европа, от другите всеки може да победи всеки. Мисля, че изградихме добър отбор. Лично аз имам варианти и мога да сменя клубната принадлежност през зимата".