Адвокат Петър Величков, който е една от основните фигури в екипа на Димитър Бербатов, коемнтира в интервю пред "Дарик радио" последните събития около битката за президентския пост на БФС.

Както знаем, вчера Димитър Бербатов, заедно с Мартин и Стилиян Петрови, дадоха доста сериозно интервю пред "bTV", получило сериозен отзвук из футболната общественост.

След него стана ясно, че екипът на Бербатов ще сезира прокуратурата за действията на Борислав Михайлов и неговите колеги начело на футболната ни цетрала.

Величков, който има дългогодишен опит като член на Изпълкома оглавяван именно от Михайлов, сподели в своето интервю:

"Основата на този сигнал е реакцията на БФС, след като бе внесена подписката с искане на Конгрес, която е подписана от повече от 1/3 от клубовете. Вместо да започнат те да проверяват тази подписка, почнаха да се занимават с други неща. Мигновенно клубовете, които са се подписали под искането за Конгрес бяха атакувани от регионалните ръководители на футболния съюз с искане за предоставяне на контрадекларация за отмяна на това тяхно искане.

В конкретния случай става въпрос за сезиране на Прокуратурата по отношение, лично на Борислав Михайлов, затова че е той е използвал принуда възползвайки се от служебното си положение. В момента виждаме накъде отиват нещата - колегите от БФС започват да казват, че не знаят как така зоналните ръководители са си позволили това, че те не толерират тази практика.

В един момент ще изкарат хората, които са принуждавани да правят това виновни, че едва ли не самоинициативно те са започнали да притесняват клубовете, които са поискали свикване на извънреден Конгрес. Бих попитал колегите от футболния съюз - как биха реагирали, ако се окаже, че Борислав Михайлов, самообявил се за президент на БФС, тъй като още не е вписан като такъв, е автор и пряк изпълнител на тези практики, възползвайки се от служебното си положение?

Очакваме Прокуратурата да си свърши работата, да проведе разследване и да обяви някакви резултати. Така или иначе дневният ред на футболната общественост е ясен. Напрежението е достатъчно голямо. Ясно е, че клубовете искат Конгрес. Ясно усетихме това настроение от нашите срещи в страната. Хората не желаят това ръководство, искат промяна. Голяма част от тях се страхуват. Една част излязоха напред и видяхте какво стана - моментално репресии, моментално атака към тях.

Когато започна тази репресия към клубовете, денонощно нашият екип бе на телефоните - десетки, стотици обаждания от клубовете за репресии. Имаше хора, които казваха: "Помогнете ни, кажете ни какво да направим. Не издържаме повече, идваха вкъщи". Това трябва разследва прокуратурата. В крайна сметка смятам, че от хората в Зоналния съвет, вероятно ще има достойни хора, които ще кажат какво им е казано, кой ги е карал и т.н", каза Величков.