Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призова футболистите си да не се притесняват от името на предстоящия съперник в плейофа на Лига Европа Аякс.

Разградчани се изправят срещу нидерландския гранд в четвъртък в Разград в опит да поднесат изненада и да се класират за груповата фаза.

"Имаме щастието да срещнем една от може би най-големите футболни машини в Европа и в света. Това е отбор, който е дал на целия свят много класни футболисти. Наше щастие е, че можем утре да премерим сили с тях.

Нашите момчета са готови и на 100% им вярвам. Имаме добър климат в отбора и съм сигурен, че всеки, който вземе участие в мача ще даде максимума. Най-важното е да играем като отбор, да играем сплотено, както сме показали, че можем. Да, понякога допускаме грешки, но ние знаем нашите проблеми и работим върху тях. Надявам се да покажем добър футбол.

Нямаме контузени и наказани, като разбрахме, че Клод Гонсалвеш е на разположение. Трябва да работим по мачовете, в които гостуваме. Важното е да покажем добра енергия и страст за игра, както и вяра, че можем да направим нещо.

Отборът на Аякс е разполагал, разполага и ще разполага с много индивидуална класа. Ние знаем, че няма да ни е лесно. Гледах ги в доста мачове. Изключително добър отбор. Ние трябва да прекараме нашите идеи в играта. В живота няма нищо на всяка цена. Двубоят е по-различен и противникът. Той не е от класата на тези отбори, с които играхме преди това. Утре ще видим докъде сме стигнали като развитие с нашия отбор. Не трябва да се притесняваме от името срещу нас.

Франция като национален селекционер е най-силният отбор, срещу който съм се изправял и Аякс е на второ."