Ивайло Петев изрази увереност преди реванша срещу косовския шампион Балкани от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Лудогорец допусна изненадваща за всички загуба с 0:2 в първия мач в Прищина, като разградчани ще трябва да правят доста труден обрат утре вечер.

Петев обаче е уверен, че при нужното себераздаване и желание, обратът в сблъсъка с възможен.

"Естествено, че вярваме в нас. Трябва да се постараем много за отстаняването на Балкани. Да, изиграхме посредствен мач и допуснахме елементарни голове. От самото начало трябва да търсим победа, защото имаме два гола, които трябва да заличим.

Трябва да сме умни, да не действаме хаотично. Вярвам във всички играчи и вярвам, че ще продължим.

Най-важното нещо е себераздаването на всеки един и желанието да успее. С оглед на резултата, е логично противникът да е по-прибран. Ние имаме и трябва да заличим преднина от 2 гола. Естествено, че очаквам реакция. Трябва да се преборим с напрежението, което е над нас. Това няма да е оправдание.

ледах два пъти мача с Крумовград. Бяхме вяли в защита, допуснахме 3 гола, но изтървахме над 10. Като тичане и функционално бяхме на друго ниво от това, което показахме срещу Балкани. Играчите са тичали повече от предишния мач. С лека ръка допуснахме 3 гола, което за нас е много.

Утре трябва да играем като отбор. Ние по този начин излязохме от кризата през март. Всеки играч е затова в този отбор. Всеки да се бори за другия. Залогът е голям. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този съперник. От нас зависи. Всичко влиза в плановете ни за мача", завърши Ивайло Петев.