Ивайло Петев беше представен официално като новия треньор на Лудогорец след уволнението на Анте Шимунжда през седмицата.

Българският наставник говори пред медиите в Разград в компания на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев.

Петев се завръща начело, след като води клуба между 2010 и 2013 година при изкачването му в елита и първите шампионски титли.

Той е на мнение, че клубът се е развил изключително много за тези десет години и че притежава достатъчно добри играчи, с които да изпревари ЦСКА и отново да стане шампион.

"Искам да благодаря на собствениците за доверите. Много бързо стана всичко, за няколко часа. Очаквах, че това ще се случи рано или късно, защото моята кариера тръгна оттук.

Наясно съм с това, което хората очакват. Мисля, че знам какво мога и искам. Отборът разполага с изключително добри футболисти. Лудогорец винаги е играл атакуващо и е доминирал с притежание на топката. Имал съм и по-тежки моменти, така че съм наясно какви са очакванията. Най-важното е да успеем стъпка по стъпка да тръгнем.

За 10 години клубът е в топ ниво инфраструктурно и всички останало. Това е един модерен европейски отбор. Аз се промених с годините - човек помъдрява и придобива опит. Винаги се стремя да бъда реален и да търся грешките в себе си. Не лежа на стари лаври и е важно в утрешния ден да съм по-добър и по-мъдър.

Без значение един играч на колко години е и каква народност, когато преценя, че той е нужен на първия отбор, той ще бъде част от него.

Ще направим всичко възможно разликата с ЦСКА да се стопи и да минем първи. Настроението в отбора е минорно. Важно е до неделя да променим психологията и желанието за победа. Има достатъчно класни футболисти в нашия клуб, каза новият наставник.

Ангел Петричев:

"Изключително съм развълнуван, защото имам удоволствието да ви представя добре познатият на всички вас Ивайло Петев. Преди 12 години се срещнаха моя и неговия път в Лудогорец и тогава с него и другите колеги тухла по тухла изградихме този отбор, който вече е много сериозен фактор в европейския футбол. Всеки, който чуе името на Лудогорец по цял свят, го споменава с огромно уважение.

С Ивайло сме минали през много изпитания и сме спечелили много битки. В определен момент по неписани футболни закони нашите пътища се разделиха. Знаехме, че рано или късно пак ще бъдем заедно. Запазили сме с него връзката. Нашите фенове са го виждали не рядко да гостува на стадиона, за да подкрепя Лудогорец в сериозни битки. Той носи ДНК-то на отбора и се завръща в дома си".