Босна и Херцеговина не успя да запише победа в официалния дебют на Ивайло Петев като селекционер на страната, но взе точка при гостуването си на Финландия на старта на световните квалификации. 

Балканците си тръгнаха с равенство от визитата си в Хелзинки след 2:2 и гледат към следващото си препятствие, което е наистина тежко - световните шампиони от Франция ще гостуват на стадион “Гърбавица” в Сараево.

Миралем Пянич откри резултата в 56-ата минута, след като пропусна дузпа, но бързо се поправи и отбеляза с добавка за 1:0. Само три минути по-късно Теему Пуки изравни, след като преди това финландците удариха греда, топката се озова в Йони Кауко, а той подаде с глава на Пуки, който отбеляза с левия крак за 1:1.

В 77-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, след като Пуки се откъсна сам срещу вратаря и нямаше проблем да отбележи по земя, но шест минути преди края Мирослав Стеванович изравни, макар и с малко късмет. Шутът му не бе особено силен, но пък тупна няколко пъти, последния от които точно пред вратаря, за да се стигне до 2:2.