Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев смята, че Левски има най-много аргументи да се бори с клуба му за титлата. Изказването идва след победата с 2:0 на разградчани над "сините".

Шефът на шампионите допълни, че все още няма окончателно решение за треньорския пост, но похвали работата на Генчев.

"Спечелихме абсолютно заслужено. Всеки, който е гледал мача, едва ли е на противно мнение. Включително и г-н Хубчев. Прави му чест, че ни честити победата и каза, че е напълно заслужена. Лудогорец беше по-добрият отбор днес.

Нямах никакви притеснения. През годините играем в цикъл четвъртък-неделя. В момента сме в подем. Виждам, че играем този футбол, който всички искаме. На който се радваме. Атмосферата в съблекалнята е отлична. Нещата са добре", каза Петричев, който разясни, че все още няма окончателно решение за постоянен наставник.

"Когато има нещо за новия треньор, ще го обявим. Той не ни е от сериозна спешност. Виждате, че Станислав Генчев грабва шанса, който му се дава и се справя чудесно. Отлично се справя. Тук е мястото да благодаря и на Алекси Желязков, който помага активно. Отборът играе добре. Ние бърза работа нямаме. Нека това момче да се наслаждава на плодовете на своя труд. Винаги сме знаели, че Станислав Генчев има огромен потенциал в треньорската професия и неслучайно го взехме в щаба на Лудогорец. Взехме го с две основни идеи - той знае какво е Лудогорец и е доказал през годините, че е изключителен професионалист. За мен той има голямо треньорско бъдеще. Ще инвестираме в него и време, и търпение.

Той се възползва по най-добрия начин. Мисля, че това му е осма поредна победа. За две се заговори много сериозно за Лудогорец в Европа. Днешният успех е черешката на тортата от гледна точка на това, че показахме на цяла България, че Лудогорец е най-стойностният отбор с най-стойностните футболисти.

Етапът на първенството е такъв, че днешният мач не решава нищо. Случвало се е през годините на този етап да загубим от Левски, и то не един път, но после сме ставали шампиони.

Много е рано да правим каквито и да е изводи. Днес победихме един директен противник.

Тази година конкуренцията е по-сериозна. Виждам потенциал не само в Левски и ЦСКА-София, но мисля, че Берое е изключително силен отбор. Виждате Локо (Пловдив) колко вдъхновено играе и амбициите им се увеличават. Арда също има много сериозен потенциал да се намеси в битката за първата шестица. Да не пропусна някой, но като цяло мисля, че конкуренцията е доста добра. Но основно мисля, че на този етап Левски е отборът, който има най-много аргументи да се бори с нас", разясни Петричев.