Капитанът на Барселона Жерар Пике разкритикува ръководството на Барселона след абсурдно изпуснатия шанс да преподпише с Лионел Меси.

Защитникът, който проби в първия отбор заедно с аржентинеца и спечели всички възможни трофеи на клубно ниво редом с него, не спести нищо в мнението си пред каталунския в. "Спорт".

"Не знам кой какво е договарял, какви обещания са нарушени и защо се стигна до тук - казва Пике. - Знам само, че на мен ми се струва глупаво това, което се случва. Без магията на Лео, отборът е съвсем различен. Клубът също.

Ръководството знае това и не мога да повярвам, че човек като Лапорта (президента на Барса) може да допусне такова нещо. Разбира се, че съм разочарован... Малко е да се каже... Ние всички сме разбити, съблекалнята е като морга без Лео в нея. Никой от нас още не може да повярва, че той си тръгва.

Губиш важен играч на терена, важен лидер в съблекалнята и просто казано - най-добрия футболист в света. Емоционално, това е голям удар не само за мен, а за всички ни.

Да, ние сме Барселона и пак ще се борим за трофеи, ще поемаме повече отговорност, ще работим още по-здраво. Но сме тотално разбити в момента."

Пике публикува изключително трогателно съобщение в Инстаграм на сбогуване с Меси в деня на неговата пресконференция на прощаване с Барса.

"Нищо няма да е същото вече. Нито "Камп Ноу", нито градът, нито ние. След 20 години тук, вече няма да носиш екипа на Барса и аз не мога да го приема. Срещнахме се в 2000-ата година, бяхме на по 13 и мечтите ни бяха пред нас. Каква кариера само!? Лудост, не можехме да го измислим по-добре!

В първата ми година след завръщането, спечелихме требъла. Ти се превърна в най-добрия играч в света. В най-добрия за всички времена, всъщност. Онази нощ в Рим, когато спечелихме Шампионската лига, вече нямаше съмнение в това.

А сега си тръгваш... Знам, че ще се върнеш един ден, но пак е тъжно. Продължавай да печелиш така, както можеш и знаеш.

Ще ни липсваш. Обичам те, Лео!"