Пирин и Хебър завършиха наравно 0:0 в Благоевград в много важен мач от долната шестица на efbet Лига.

Двубоят можеше да спаси "орлетата" при евентуална победа, но реално гостите от Пазарджик бяха по-добрия отбор и могат да съжаляват, че не взеха трите точки.

Така всичко остава да се решава в последния кръг, като три отбора ще се борят за две позиции. Пирин засега е на спасителния бряг с 32 точки, Хебър е на мястото за бараж с 31 точки, а Ботев Враца към момента изпада с 30 точки.

В последния кръг благоевградчани гостуват на спасилия се днес Локомотив (София) и ако победят със сигурност се спасяват. Хебър приема изпадналия Етър, а Ботев Враца домакинства на спасения Берое. Всеки от застрашените три отбора има шанс за директно спасение, директно изпадане или бараж срещу един измежду Септември (София) и Марек (Дупница). Всичко ще се реши в събота от 20:30 часа, като и трите мача са по едно и също време.

В Благоевград Хебър игра много силно в защита и позволи да бъде отправен само един точен удар към неговата врата. В нападение беше по-активният отбор, но вратарят на домакините Сергей Ковальов се представи блестящо. Украинецът впечатли през второто полувреме с едно великолепно спасяване след удар на Атанас Кабов.

Позитивното за отбора на Любослав Пенев е, че той прекъсна серията си от седем поредни загуби във всички турнири.