Пирин (Благоевград) изгони своя капитан - бившият национал Николкай Бодуров, както и още четирима играчи след резила за Купата на страната.

Благоевградският клуб се провали звучно, губейки с 0:2 от аматьорския Чавдар (Етрополе), като освен това се представя крайно незадоволитено в Първа лига и ще прекара зимната пауза на 14-а позиция с едва 12 точки.

Така освен Бодуров, от клуба изхвърчат местни момчета и опитни футболисти като Станислав Костов, Юлиян Попев и Китан Василев, както и Емил Янчев.

Припомняме, че скандали с Бодуров имаше още преди наколко месеца, след като предишният треньор на "орлетата" - Красимир Петров, искаше да изгони опитния бранител заедно с Петър Занев.

Жертва на скандала обаче се оказа Петров, който бе освободен от поста си, а проблемните играчи останаха. Сега обаче ситуацията е различна, защото с назначението на Христо Янев, ръководството освободи петима играчи, начело с Бодуров.

"Ръководството определя цялостното представяне на отбора до този момент като крайно незадоволително. Това е причината клубът да предприеме поредица от мерки за постигането на основната цел, поставена пред тима през този сезон - запазване на елитния му статут. Като част от тези мерки се приема привличането на нови футболисти, но и освобождаването от досегашния състав на някои от тях", се казва в официалното съобщение на "орлетата".