Победа с 2:0 у дома над Хебър затвърди възходящата линия, по която върви Пирин (Благоевград). "Орлетата" спечелиха втори пореден успех, след като миналия кръг шокираха Лудогорец като гост, а с днешните три точки се откъснаха пред пазарджишкия тим, който един от директните конкуренти на благоевградчани в битката за оцеляване.

Благодарение на победата си в ранния съботен мач, футболистите на Христо Янев вече имат 19 точки в актива си - три повече от Хебър, който е на предпоследното петнадесето място, точно зад Пирин.

Головете, осигурили победата на домакините, паднаха в рамките на две минути през второто полувреме. Първо в 67-ата Даниил Кондраков вкара топката във вратата от съвсем близо, след като защитата на гостите бе лошо организирана при изпълнение на корнер. В 69-ата се стигна и до второ попадение, което пак дойде след центриране - Борис Тютюков засече с глава топката и не остави шанс на Петър Дебърлиев.

В самото начало на второто полувреме пък попадение на Кондраков бе отменено заради засада.

Пазарджишкият тим пък остана с човек по-малко в 90-ата минута, когато Камен Хаджиев бе изгонен за втори жълт картон.

Междувременно стана ясно, че от благоевградскяи тим за погасили всички свои задължения към Националната агенция по приходите и не би трябвало да имат проблеми с лицензирането за следващия сезон. Преди две седмици Пирин дължеше на НАП 250 000 лева, после борчовете намаляха до 35 000 лева, а сега са изцяло изчистени.