Пирин остана без треньор в навечерието на мача със столичния Септември. Двубоят от 15-ия кръг на шампионата е този понеделник (24 октомври) от 17:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Красимир Петров вече си е събрал багажа и си е тръгнал от Благоевград, въпреки че е бил увещаван от ръководството да води отбора поне в предстоящата среща, която е изключително важна за "орлетата". От клуба не са обявили официално раздялата, както и причините.

Според предварителните информации обаче, главната причина е в решението на ръководството да върне в отбора отстранените лично от треньора Николай Бодуров и Петър Занев. За решението му е повлияла и декларацията, с която феновете поискаха оставката му тази сутрин.

Шефовете на клуба вече обсъждат няколко имена, които да поемат треньорския пост. Най-вероятно обаче Васил Петров, който по документи е старши-треньор на тима заради необходимия лиценз Про, ще води отбора срещу Септември.

Той вече го е правил няколко пъти през годините като временен треньор.

Благоевградчани имат само една победа в 14-те кръга от началото на сезона - 2:1 при домакинството на Ботев Враца. След нея "орлетата" записаха пет поредни срещи без успех.