Иво Тренчев бе представен като нов старши треньор на Пирин (Благоевград). Бившият защитник наследява на поста Радослав Митревски, който бе освободен след слабия старт на сезона, който "орлетата" направиха.

51-годишният наставник започва и завършва кариерата си на футболист именно в Пирин, като междувременно може да се похвали с "Голям шлем" - играл е за всички софийски грандове, започвайки в Славия, преминавайки през "Левски" и ЦСКА и стигайки и до Локомотив (София).

За Тренчев това ще бъде трети период като треньор на Пирин след тези през 2015 и 2019 година. Има и две години като асистент на стадион "Христо Ботев".

"Радвам се, че отново имам възможността да работя в Пирин (Благоевград). Решението е взето единствено от любов към спорта, футбола и че това е родният ми клуб", заяви той.

"Никой не може да гарантира какъв ще бъде спортният резултат, но важно е да има хъс, да не се предаваме и никой не може да ни отнеме мечите да се борим, да вярваме, че можем да се справим с тая трудна задача, би било добре и за тези играчи да се калява характер", добави Тренчев, който ще дебютира утре срещу Арда.

Той си пожела футболистите да получат нужната подкрепа от феновете, като това ще ги мотивира да дадат най-доброто от себе си.