Пирин (Благоевград) обяви, че се разделя с двама от чужденците, които играеха за клуба през миналия сезон. Става дума за Вячеслав Велев (Украйна) и Раян Сенхаджи (Алжир). "Орлетата" публикуваха позиция, свързана с това в официалната си страница във "Фейсбук", като от нея личи, че благоевградчани са огорчени от отношениео на двамата вече бивши играчи на клуба.

Десният бек Велев записа общо 31 мача за Пирин, в които вкара два пъти и асистира за един гол. Централният бранител Сенхаджи, който у нас е играл и за Монтана, пък се появи в общо 15 двубоя на благоевградския тим.

Ето и какво написаха от Пирин:

"Както всички "зелени" сърца знаят, Пирин минава по тежък път. След оттеглянето на бившия собственик, нашият клуб изпадна в безпрецедентна ситуация. С общи усилия обаче успяхме да се спасим и да вземем лиценз за новия сезон.

В началото на този месец, на треньори и няколко играчи договорите им изтекоха. Разделихме се приятелски, пожелахме си взаимен успех.

Други обаче футболисти, с действащи договори, искат да си тръгнат през "задния вход". Раян Сенханджи и Вячеслав Велев се опитват да се възползват от вратичка в закона и да напуснат клуба, въпреки че имат да получават само една заплата.

Ние им протегнахме ръка и благодарение на Пирин, техните имена станаха популярни. При първа възможност обаче, те избраха да си тръгнат, въпреки, че направихме всичко възможно да ги задържим, включително и с предложения за по-добри финансови условия.

Сенханджи и Велев вече приключиха с Пирин и няма да бъдат част от нашето семейство.

Разделите са част от футбола, мъжеството е част от характера. Някои си тръгват с високо вдигнати глави и аплодисменти, а други през задния вход. Въпрос на избор....""