Пирин (Благоевград) загуби с 0:2 от "Левски" при гостуването си в София в четвъртък миналата седмица. "Орлетата" обаче са забелязали административен гаф от страна на столичния си съперник и поради тази причина днес ще пратят жалба до футболния съюз, откъдето ще очакват компетентните комиси да се произнесат по случая, съобщава "Тема Спорт".

Ства дума за това, че "сините" са записали десетима души като смени на резервната си скамейка. По правилата на родния футбол максималната допустима бройка за резерви е девет.

Бърза справка действително показва, че домакинтие са имали десет футболисти на пейката си, но по всяка вероятност "Левски" ще бъде санкциониран единствено финансово. Защото в наредбите на БФС не се предвижда служебна загуба за подобно провинение.

"Ще предприемем нужните действия. Има си член и алинея от правилника, които са нарушени. Ние ще искаме обяснение от компетентните органи защо са го допуснали. И ако се докаже, че е така (б.а. - че смените наистина са били десет), ще настояваме да кажат какво следва. Ние ще си търсим правата до последно", заяви шефът на благоевградчани Атанас Дафинов.

Пирин остава на дъното на класирането - без победа в осем мача и с едва една точка в актива си.