Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официално изявление към медийното пространство, осъждайки поведението на президента на Славия Венцеслав Стефанов.

Във вчерашния ден Стефанов нарече треньора на "орлетата" Уорън Фийни "некадърен", след като "белите" победиха с 1:0 в турнира за Купата на България.

"Гледам Пирин - имат страхотен отбор, имат половин национален отбор. Но имат един некадърен треньор и са на дъното. Не го знам треньор ли е, какъв е, но аз не бих го взел и с косачката", бяха думите на Стефанов.

Ето какво написаха от благоевградския клуб:

ФК Пирин категорично осъжда изказването на президента на Славия Венцеслав Стефанов в медийното пространство по адрес на мениджъра на представителния ни отбор Уорън Фийни след вчерашния двубой от турнира за купата на страната между двата отбора.

Г-н Стефанов, смятаме, че подобни квалификации относно качествата на когото и да било от вашите съперници - треньори, футболисти или служители, не кореспондират с дългогодишните традиции, история и харизма на клуба, чийто президент сте.

Знаем, че сред изконните ценности на вековния Славия са уважението към съперника, честната и красива игра, моралът и добрия пример към младите поколения.

Смятаме, че е редно да ги пазите, защото те са непреходни, вместо непрекъснато да се държите по неуважителен начин, който не отива на вашата достолепна възраст и положение.

Честитим класирането на Славия и пожелаваме успех на тима в турнира за купата на България и до края на сезона в Първа лига.