Сисиньо бе един от онези бразилци, които преминаха през Реал (Мадрид) по време на "галактическата" ера, но не оставиха някаква блестяща следа.

Десният бек пристигна в испанската столица през 2006 година и се присъедини към сънародниците си Роналдо, Робиньо, Жулио Баптища и Роберто Карлош, за да играе за друг бразилец - Вандерлей Люксембурго. Все пак стана шампион в Ла Лига, но си тръгна от "Сантяго Бернабеу" след едва сезон и половина.

В специално подготвена колонка за бразилското издание Estado de Sao Paulo, бившият футболист говори за демоните, които са го преследвали извън терена в продължение на почти 20 години. Пиенето и пушенето са били ежедневие за Сисиньо. Първата си бира изпил на 13 или 14, защото по собствените му думи му казали, че "бирата е хубава".

"Всичко започна с първата глътка. Спрях се чак когато бях на 30. Това са почти 20 години пиене", признава участникът на световното първенство през 2006 с Бразилия и добавя, че е обръщал по десетина бири ежедневно.

Като млад залагал на бирата, защото нямал пари, но споделя още, че после "започнал да пие всичко". И да пуши.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

"Пушех в продължение на 11 години - от 1999 до 2010. Всъщност пушех само когато пия. Но реално пиех по цял ден...", връща се в спомените си Сисиньо.

През 2010, вече като футболист на Рома, започва да губи удоволствието от играта.

"Бях на 30, играех за Рома, но не виждах смисъл нито да влизам на терена, нито да тренирам, нито да бъда концентриран", казва бразилецът и потвърждава, че благодарение на жена си успява да се спаси от пороците, преследващи го цял живот.

"Тя ми помогна да разбера, че имам проблем и да се боря с него. Футболът беше просто етап за мен. Сега съм в друга фаза - да помагам на хората, за да не стигат там, откъдето аз се връщам", мъдро отчита сега Сисиньо.

От осем години бившият "галактико" няма проблеми нито с пиенето, нито с пушенето. Живее за жена си. И за Господ, както сам казва.

Освен шампионската титла на Испания с Реал, Сисиньо има една Купа на Италия с Рома, както и три трофея със Сао Пауло - Кампеонато Паулища, Копа Либертадорес и Световна клубна титла. С Бразилия пък печели Купата на Конфедерациите.