Катар ще е центъра на света в края на 2022-а, когато страната ще посрещне футболния Мондиал.

Петролните милиарди в страната със сигурност ще осигурят безупречен Мондиал откъм организация и инфраструктура, но домакините имат своите притеснения за резултатите.

Националният тим на Катар убедително спечели Купата на Азия преди година, но в състава играят само футболисти от местната лига. Почти всеки от тях няма никакъв опит срещу топ играчи в Европа, което може да доведе до срамно представяне на домакините от спортно-техническа гледна точка.

Именно заради това местната федерация с финансовата помощ на Краля, смята да прати почти всичките си основни футболисти в Белгия.

Скромният блегийски Ойпен, който е собственост именно на кралската фамилия на Катар, може да се сдобие с между 10 и 15 катарски национали, които в продължение на година да се състезават в едно от топ 10 първенствата на континента.

Това според футболните управщяващи в арабската страна, ще даде нужния опит на националите, за да могат да с епредставят достойно, а защо и да не преминат предварителната група, в която ще бъдат посатавени като домакин.