Има реална възможност Манчестър Юнайтед да няма право да играе в конкретен европейски клубен турнир през следващия сезон, ако се класира за някой от тях.

Причината е правилата на УЕФА, които не позволяват на един собственик да притежава акции в повече от един клуб в даден евротурнир.

Заплаха е заради новия акционер Сър Джим Ратклиф и неговата компания ИНЕОС, които придобиха близо 30% от Юнайтед в сделка за 1 милиард британски лири.

Въпреки че Ратклиф остава с минорен дял спрямо основните собственици семейство Глейзър, той вече отговаря за спортно-техническите въпроси в Юнайтед. Сред първите му решения бяха назначаванията на няколко ръководни фигури.

Проблемът за "червените дяволи" е, че Ратклиф и Инеос са собственици на френския клуб Ница, който е пети в Лига 1.

По всяка вероятност както Ница, така и Юнайтед ще се класират за евротурнрите, а ако са част от една и съща надпревара, това може да се окаже проблематично.

Възможностите са както двата отбора да са част от Лига Европа, така и да са заедно в Лигата на конференциите. При първия случай един от тях най-вероятно ще бъде свален в по-слабия турнир, а в другия ще трябва да не играе в Европа, което е най-кошмарният сценарий за феновете на "червените дяволи".

Ако пък Манчестър Юнайтед спечели Купата на ФА, където е на полуфинал срещу Ковънтри, ще има предимство спрямо френския тим при евентуално негово класиране в Лига Европа.

Най-малко вероятно е двата тима да се срещнат в Шампионска лига, а там предимство ще има този, който се е класирал по-напред в първенството си.