Общинският съвет на Пловдив прие предложената от Бойко Борисов символична такса за концесиите на стадионите в Пловдив. Това е много добра новина за Ботев Пд, Локо Пд и Спартак Пд, съобщава PlovdivDerby.

Собственикът на "смърфовете" Христо Крушарски стартира явна битка с пловдивската община, след като отказа да подпише концесията, в която бяха заложени старите вече такси, които са в порядъка на около 60-80 000 лева на година.

Пред PlovdivDerby.com Крушарски заяви, че е имал уговорка с Тотев по време на предварителните разговори концесионната такса да е в размер на 1000 лв, но след това научи, че тя е 70 пъти по висока. Така се стигна до отказ от предложения от общината договор.

Няколко месеца по-късно Бойко Борисов на откриването на строителната площадка на стадион Христо Ботев спусна на местната власт да направи таксите на футболните клубове по 1000, че дори и по 100 лева.

Това днес стана факт и трите футболни клуба ще плащат само по 100 лева годишно за базите, които стопанисват.

Става въпрос за стадион "Христо Ботев", базата на "жълто-черните" в Коматево, стадион "Локомотив" и базата, която ще се строи в Тракия, както и стадион "Тодор Диев".

За Локомотив и Спартак това условие ще влезе в сила със сключването на концесионните договори. За Ботев, който вече има действащи концесии, новите условия влизат след Нова година. "Канарчетата" ще продължат да дължат няколкостотин хиляди лева за неплатените си такси в последните 3 години.