След лично нареждане на Борислав Михайлов, Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря правата на петима съдии.

Сред тях е един от най-опитните ни съдии - Ивайло Стоянов, както и колегите му Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов. Всички те няма да могат да свирят мачове в елита ни до 31 март.

В официалното си съобщение Съдийската комисия пише, че заради зачестилото недоволство на клубовете, Борислав Михайлов лично е наредил тези рефери да бъдат наказани.

Не се посочва причина защо са наказани точно тези рефери и дали става въпрос за конкретен техен мач или отсъждане.

Ето и какво се казва в официалното съобщение:

"Поради зачестилите случаи на недоволство на клубове от съдийски отсъждания в ППЛ, Съдийската комисия към БФС, по лично нареждане на президента Борислав Михайлов, анализира работата на реферите ни и реши следното:

Поради незадоволително представяне спира съдийските права до 31.03.2023 г. на Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Владимир Вълков (за Първа и Втора професионална лига), както и на Иво Андреев и Димо Димов (за Първа професионална лига).

През месец януари 2023 г. ранглистата на VAR арбитрите ще бъде допълнително редуцирана.

СК към БФС призовава всички рефери да положат максимални усилия за качествено представяне, което да отговаря на огромните инвестиции в тяхното обучение и развитие."