Феновете на ЦСКА няма да успеят да окажат пълната си подкрепа към клуба в Европа, след като получиха скромната бройка от едва 60 билета за гостуването си в Скопие.

"Червените" се изправят срещу местния Македония Гьорче Петров в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, като първият двубой е следващия четвъртък (21.07) в северномакедонската столица.

Въпреки желанието на ЦСКА мачът да се играе на модерния 32-хиляден "Национална Арена Тоше Проески", техният съперник е предпочел да ги посрещне на скромното съоръжение "Петър Милошевски".

То има капацитет от едва 1152 места, като изборът е направен по препоръка на местната федерация и полицията, които очевидно се притесняват от провокации с оглед усложнената политическа обстановка между двете страни.

Въпросните 60 билета са 5% от капацитета на стадиона, което отговаря на изискванията на УЕФА за бройката пропуски в евротурнирите.

Така на практика и двата ни гранда няма да могат да разчитат на огромна подкрепа в европейските си визити. Както знаем, в Солун няма да има "сини" фенове заради предварителна договорка между ПАОК, Левски и УЕФА, а пък ЦСКА получи доста смехотворната брой пропуски за визитата си на Македония Гьорче Петров.

Подобна ситуация по футболната ос между България и Северна Македония се разигра в началото на юни, когато мачът между националните тимове на двете страни се игра в Разград вместо в София, а причината отново бе страхът от политически провокации.

Ето и какво написаха от клуба до своите фенове:

"Съперникът на армейците в евротурнирите "Македония Гьорче Петров" ще отпусне само 60 билета за привържениците на ЦСКА, стана ясно от официален имейл на клуба от Скопие. След многократни срещи около организацията на двубоя и предвид усложнената политическа обстановка, местните власти и институции са взели това решение, а предоставената бройка представлява полагащите се по наредбите на УЕФА 5% от капацитета на стадион "Петър Милошевски" (общо 1152 места).

След настоятелни разговори след жребия, първоначално от македонския клуб бяха готови да пуснат в продажба много повече места за привържениците на ЦСКА. От там не приеха идеята на армейските ръководители мачът да се изиграе на националния стадион в Скопие, за да могат всички желаещи да посетят срещата. В крайна сметка домакините, след консултации с местната федерация и полиция, са решили бройката армейски фенове да бъде редуцирана до 60. Същевременно бе променен и началния час на двубоя в Скопие. Мачът ще започне в 17:30 часа (местно време) на 21 юли.

Цената на билетите е 300 македонски денара, равняващи се на близо 10 лева. Те ще бъдат пуснати в продажба онлайн в 12:00 часа българско време, във вторник (12 юли)".