Началото на новото футболно първенство на България дойде без голове. Царско село и Черно море взеха по точка след 0:0 в дебютния мач за сезона в родния елит, а като цяло срещата помежду им не бе кой знае колко атрактивна и зрелищна и ремито е закономорен резултат.

И двата отбора имаха по една добра възможност в първите двадесетина минути на мача. Първо новото попълнение на домакините Венцислав Василев отигра атрактивно с пета топка след центриране, но Георги Георгиев спаси в деветата минута. 

В деветнатдесетата Родриго получи пас от Виктор Попов, завъртя се и шутира към ъгъла на Янко Георгиев, но неточно. До почивката “моряците” стигнаха до още един шанс, този път чрез Пабло Гарсия, който от дъгата на наказателното поле шутира по земя, но в ръцете на Георгиев.

Това бе и всичко по-интригуващо за двата отбора, които завършиха първото полувреме без голове.

Резервата Милчо Ангелов пропусна най-дорото положение за Царско село - осем минути след подновяването на играта. Той стреля от два-три метра разстояние, но Георги Георгиев отново бе на висота и с атрактивен плонж спаси сигурен гол във вратата си.

Гарсия отново изпробва противниковия вратар с шут след малко повече от час игра, но той внимаваше и спаси.

Петър Атанасов, който също като Ангелов влезе след почивката, се оказа на добра позиция пет минути преди края, но стреля над вратата.