Националните отбори на Хърватия и Нидерландия си осигуриха място във финалната четворка на турнира Лига на нациите. Това стана факт, след като двете страни си осигуриха първите места в техните групи от първата по сила Лига "А".

Финалната четворка ще се проведе през месец юни, а домакин на двата полуфинала и финала ще бъде Нидерландия. Тази вечер "лалетата" се изправиха срещу Белгия, като единствената им задача бе да не губят с три или повече гола разлика, за да официализират първата си позиция в групата.

Нидерландия не само, че не загуби, но с гол на Върджил ван Дайк в 73-ата минута стигна до успеха и така с 16 от 18 възможни точки, за втори път ще бъде част от финалната четворка на Лигата на нациите.

Дебют там ще направи световният вицешампион Хърватия, който също свърши своята работа и грабна задължителната победа като гост на Австрия.

"Шахматистите" спечелиха с 3:1, а това бе задължително, за да успеят да задържат първата си позиция.

Те бяха в спор за нея с тима на Дания, който стори истински подвиг и по същото време надви световния шампион Франция с 2:0, но "червения динамит" така и не дочака приятни новини от Виена.

Датчаните изнесоха истинска футболна лекция на Франция през първите 45 минути, като голове на Каспер Долберг и Андреас Сков Олсен дадоха аванс от 2:0 на домакините още преди почивката.

По това време във Виена резултатът между Австрия и Хърватия бе 1:1, което означаваше първо място в групата за Дания.

В рамките само на три минути обача, между 69-ата и 72-ата, Марко Ливая и Деян Ловрем донесоха успеха на Хърватия и помрачиха настроението на феновете в Копенхаген, които видяха една наистина впечатляваща победа на националния им тим.

Така Нидерландия и Хърватия отиват към финалната четворка, а отборите на Австрия и Уелс ще бъдат във втората по сила Лига "В" през следващото издание на турнира.

В следващите два дни споровете между Унгария и Италия, както и между Испания и Португалия, ще оформят окончателния вид на финалната четворка в турнира.