https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749723/013100

Витоша (Бистрица) и Черно море завършиха 1:1 в последната си среща за 2018-а година, като двата отбора си размениха по едно полувреме.

Качественият футбол почти липсваше на тежкия терен в Бистрица, а и двата отбора могат да съжаляват. Но точките, които прибавиха, не променят класирането им. Черно море остана на 7-а позиция, на 2 точки от Берое, а Витоша е 11-и с 20 точки. "Моряците" прекъснаха серия от три поредни победи.

Гостите от Варна започнаха по-активно срещата и първи създадоха голово положение, което обаче в 14-ата минута беше пропуснато от Дани Кики. Георги Илиев видя включването от втора позиция на Дани Кики, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 20-ата минута опитът на Илиев си каза думата. Той стреля от 15-ина метра, топката рикошира в крака на Узунов и влетя в мрежата зад Християн Василев за 0:1. В тези минути бистричани не можеха да намерят играта си и се отчетоха само с една възможност, която завърши с неточен удар на Ивайло Лазаров.

Второто полувреме започна с натиск на Витоша, но отново головите положения пред Китанов липсваха. В 64-ата последователно се откри възможност пред резервата Долапчиев и пред колегата му Кутев. Кутев пропуска най-чистата ситуация, след като бееш оставен непокрит, но стреля встрани от вратата от няколко метра.

В 73-ата минута Ивайло Лазаров се включи в наказателното поле и засече центриране на Румен Гьонов от дясно, пращайки топката с глава в мрежата за 1:1. Стефан Христов и Кристиян Узунов можеха да направят пълен обрат след 80-ата минута, но не бяха точни.

Две минути преди края Стефан Христов излезе сам срещу вратаря Китанов по диагонала, но ударът му мина до гредата.