Маурисио Почетино си тръгва вероятно разочарован, но и с 10 милиона евро компенсация в джоба от Париж.

Аржентинският специалист ще бъде заменен от Кристог Галтие, но в продължение на седмица той и ПСЖ не постигаха съгласие около начина на раздялата.

В крайна сметка това ще се случи по взаимно съгласие, но и с договорена компенсация от 10 милиона евро за него и щаба му.

Почетино имаше договор за още една година, като според френските медии първоначалните му претенции са били за 17 милиона евро компенсация, но в крайна двете страни са намерили компрмисен вариант.

Така с разтрогването на договора на Почетинов, вече няма да има пречки Кристоф Галтие да бъде представен официално като новият селекционер на парижката звездна селекция.

Въпреки треньорските рокади, селекцията при френския шампион върви с пълна сила, като бе представено първото ново попълнение.

Това е португалецът Витиня, който пристига в ПСЖ от Порто за 40 милиона евро. 22-годишният халф е играл за "драконите" в родината си, като има и един сезон под наем в английския Уулвърхемптън.

Очакванията са в рамките на ден или два да бъдат финализирани сделките с централния бранител Милан Шкриняр и още един португалец в лицето на Ренато Санчес, който бе част от състава на Лил с треньор Кристоф Галтие, спечелил титлата на Франция.