Малко повече от месец след смъртта на Франц Бекенбауер, Германия загуби още една от футболните си легенди.

Става въпрос за Андреас Бреме, който е починал късно снощи на 63-годишна възраст.

"Bild"съобщава, че футболната легенда е получил инфаркт в дома си в Мюнхен. За съжаление оказаната медицинска помощ е била твърде късно и той е починал в намиращата се наблизо болница "Зимсещрасе".

Андреас Бреме е големият герой на Германия от Мондиал 1990, като именно той вкарва единственият гол във финала, разписвайки се от дузпа пет минути преди края за победата с 1:0 над Аржентина.

С Бундестима той играе на още два големи финала. Този на Мондиал 1986, както и този на Евро 1992, в който извежда родината си с капитанската лента.

За Германия той има участие на осем големи форума, а последният от общо 86-те му мача за родината е на Мондиал 1994 срещу България, когато родният национален тим детронира по онова време все още действащите световни първенци.

На клубно ниво той изгражда името си с пет сезона в Кайзерслаутерн, преди да премине в Байерн.

След два сезона в Мюнхен, Бреме се насочва към Италия, където в продължение на четири години носи екипа на Интер, с който печели една титла и Купата на УЕФА.

Той играе и един сезона за испанския Сарагоса, преди да се завърне в родния Кайзерслаутерн, с който печели титлата през 1998-а.

Това е и последната му година като професионален футболист. След това Бреме има кратки и неуспешни опити в треньорството, от коеото бързо се отказва.

Снимка: Getty images