На 87 години си отиде Хосеп Луис Нунес, легендарен и най-дълго управлявал президент на Барселона.

Роденият в Страната на баските бизнесмен ръководи клуба цели 22 години (1978-2000 г.), като за тези години направи революция с привличането на велики играчи като Диего Марадона, Бернд Шустер, Гари Линекер, Христо Стоичков, Ромарио и Роналдо.

В края на 80-те години Нунес върна в Барса и Йохан Кройф, вече като треньор, с което сложи началото на първия "златен" период на клуба като успехи. Холандецът наложи своята философия, появи се митичната днес академия за таланти Ла Масиа, роди се първият "дриймтийм"...

Нунес бе много спорен, след като много от звездите напускаха през годините заради неговото нежелание да дава заплати, равни на тези с най-големите в Европа (Реал, Милан, английските клубове). Феновете роптаеха за напускането на хора като Марадона, Роналдо и Лаудруп в определени моменти, все по гореспоманетите финансови причини.

Но витрината с трофеи бе пълна както никога преди това, а през 1992-ра в нея влезе и първата Купа на европейските шампиони в историята на Барселона. Днес такива там има вече пет...

По времето на управлението на Нунес членовете на Барса се увеличиха от 77 000 на над 110 000 и реално това бе президентът, въвел клуба в ерата на модерния футбол.

Бизнесът му бе в сферата на услугите, притежаваше и хотелска верига, която продаде преди десетина години. Наричаха до Джобния диктатор, защото никога не правеше компромиси в преговорите. Според думите му - "за доброто на клуба".