На 37-годишна възраст е починал Максим Цигалко - култов футболен герой, който бе известен повече с виртуалното си присъствие, отколкото с това в реалния живот. Бившият национал на Беларус се превърна в истинска легенда сред феновете на симулацията Championship Manager и по-точно на версията 01/02.

Привличането му в който и да е отбор в играта гарантираше едно - гол след гол. Общият брой виртуални попадения, които Цигалко е отбелязал, със сигурност е хиляди, като толкова на брой са и "жертвите му" в играта.

В реалния живот кариерата на Цигалко не бе чак толкова успешна и премина предимно в Беларус, както и в тимове от Азербайджан и Армения. По-интересното е, че Максим е отбелязвал срещу родния ЦСКА като футболист на Динамо (Минск) при загубата на беларусите с 1:4 от “червените” за Купата на УЕФА през 2002 година.

В онзи период всъщност дори бе спряган и за трансфер в ЦСКА, когато треньор на клуба бе Стойчо Младенов, като даже изкара проби в родния гранд.

Има един гол за националния отбор на Беларус - в контрола срещу Узбекистан през 2003 година, а скорошно гласуване сред феновете на поредицата Championship Manager/Football Manager го постави на едно от челните места като най-купуван играч в историята на играта.