Тази нощ внезапно е починал една от най-големите фигури в историята на Ботев (Пловдив) и родния футбола - Виден Апостолов, съобщиха от клуба. Легендарният играч напусна този свят на 79-годишна възраст, а в кариерата си освен за "жълто-черните", за кратко играе и за Локомотив (София).

Апостолов, който играе като ляв краен защитник, но с изключителен усет към атаката, има 429 мача за Ботев. През 1966 година участва с националния отбор на България на световното първенство в Англия. С Ботев е шампион на България (1967), носител на Купата на страната (1962), както и носител на Балканската клубна купа (1972).

"В играта той се проявява като бърз защитник, повратлив, физически здрав, водещ успешни единиборства с противниковите крайни нападатели. Но това е, така да се каже, половината от играта му. Другата е неговата любов към атаката, умелото му включване в нападение, когато с мощния си удар с левия крак огорчава не един и двама вратари. Проявява се и като много добър изпълнител на преки свободни удари. Като голмайстор В. Апостолов е рекордьор сред защитниците в "А" РФГ с отбелязани 38 гола.", написаха от Ботев на официалния си сайт, припомняйки за уменията му на терена.

През 1975 година получава званието "Заслужил майстор на спорта", а след края на кариерата си е ръководител в Ботев, Марица и Спартак (Пловдив), както и шеф на Зоналния съвет на БФС в Пловдив.