На 67 годишна възраст днес в болница Софиямед почина бившият футболист на Беласица Петрич, Пирин Благоевград и Левски София Бранимир Кочев. Роден е на 16.03.1954 година в Петрич. Рожба е на ДЮШ на Беласица Петрич. Привлечен е в отборите на Пирин Благоевград, по-късно и в Левски София.

С фланелката на Левски Спартак за престоя си там има 31 мача за шампионата, 6 за националната купа и 8 за евротурнирите. През първенството 1978/1979 година се окичва със златни медали и шампионска титла с фланелката на Левски. Същата година печели и Купата на България със същия екип.

Участник е и в националния отбор на България. През лятото на 1981 година се завръща отново в родния си клуб Беласица Петрич. На 22.08.1981 година е в титулярния състав на Беласица срещу ЦСКА, завършил наравно 1:1 на стадион Цар Самуил. От този момент нататък е основна единица в петричкия тим, който тогава играе в А група.

Бранимир Кочев и братята му Иван и Стоян са сред най-уважаваните футболисти, играли за авторитета на футбола в клуба и община Петрич . Вестта за кончината на Бранко Кочев силно опечали спортната общественост и най-вече любителите на футбола в южния град. Поклонението ще бъде в петък, 11 юни, от 9 часа в обредния дом в Петрич, а погребението ще бъде в същия ден от 11 часа в гробищен парк Петрич.