Пол Погба е празнувал шумно уволнението на Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед в съблекалнята на тима.

Португалецът бе освободен от поста си след престой от две години и половина, което зарадва френския национал. Двамата бяха в яростен конфликт, който започна с отнемането на вицекапитанството на халфа от страна на неговия треньор.

Според вестник "Сън" Погба е крещял в екстаз: "Мислеше, че може да ме прави на глупак и да обръща феновете срещу мен. Е*аваше се с грешния човек".

Празненствата са били общи, а единственият, който не е споделил радостта, е нападателят Ромелу Лукаку, взет от Моуриньо срещу 75 милиона британски лири.

Майкъл Карик - доскорошният асистент на Жозе, е охладил страстите и е напомнил на Погба, че никой играч не е по-голям от клуба. Уверил е, че който не дава всичко от себе си, ще бъде продаден и че формата трябва рязко да се подобри.

Разкрива се, че Моуриньо е съветвал Погба да следва примера на Франк Лампард, що се отнася до професионализъм. Португалецът нарича бившия английски национал "пример за перфектен полузащитник".

Вместо да се вслуша в съвета на мениджъра си, Погба попитал: "А Лампард има ли световна титла?"

Моуриньо е казвал на останалите играчи да странят от френския национал, тъй като им влияе негативно. Това допълнително е обтегнало отношенията между двамата.