Може ли Неймар да смени екипа на ПСЖ с този на...Нюкасъл? Това се питат медиите във Франция, а масло в огъня наля бразилският халф на "свраките" Жоелинтон.

Той публично покани звездата да се присъедини към британския тим и разбуни духовете.

По време на интервю Жоелинтон, който е бивш юношески национал на Бразилия, заяви, че вратите на Нюкасъл са широко отворени за Неймар и екипът с номер 10 го очаква.

"Разбира се, че има място за него. Чакаме го с отворени обятия. Той е идол, истинска суперзвезда, която ще бъде приета радушно в клуба. Ней, ако ме гледаш, ела! От клуба ще се свържат с теб за официална покана, но аз публично те каня. Екипът с номер 10 е тук и те очаква", заяви Жоелинтон.

Това, което изглежда като шега, обаче може да се превърне в съвсем реална сензационна сделка. От ПСЖ обявиха, че ще изслушат оферти за Неймар, който е сложен в трансферната листа, за да се намалят разходите за заплати.

Бразилецът не иска да си тръгва, но от няколко дни Челси води официални преговори с ПСЖ за него.

Интересното е, че Нюкасъл определено може да задоволи огромните финансови претенции на Неймар. Преди няколко месеца клубът бе купен от фонда за инвестиции на Саудитска Арабия и е доста активен на трансферния пазар.

Смята се, че бюджетът за нови попълнение е над 200 милиона паунда - предостатъчно за 30-годишния бразилец. Амбициите на "свраките" са големи, като още през идния сезон ще атакуват място в евротурнирите.

Разбира се, трансфер на Неймар в Нюкасъл към момента все още звучи доста невероятно. Но бразилецът е доказал, че когато "заговорят" парите, той винаги е готов да ги прибере в сметката си.