Казусът с бъдещето на Килиан Мбапе се превърна в междудържавнически. Както за Франция, така и за Катар.

Според престижния журналист Ромен Молина, лично Еманюел Макрон се опитва да направи всичко възможно, за да убеди френския национал да остане в ПСЖ.

Президентът , който е потънал в разгара на предизборната си кампания, се опитва да попречи на звездата да напусне Париж, за да не понесе негативи от това.

Но Макрон не е единственият държавен глава, който е въвлечен в този грандиозен казус.

Емирът на Катар, според Ромен Молина, също се опитва да склони Мбапе да поднови изтичащия след края на сезона договор с ПСЖ. Емирът е дал зелена светлина да не се пестят финансови ресурси, за да може нападателят да стане номер 1 по заплата в света и около него да се гради новия мащабен проект.

Самият играч, за когото Реал (Мадрид) също дава мило и драго, преди дни заяви, че все още не е взел окончателно решение относно бъдещето си.

Натискът от Париж и последните думи на Мбапе съживиха оптимизма на френския клуб, след като всички досегашни оферти удряха на камък.

В същото време, в Испания продължават да твърдят, че звездата се е разбрал с Реал и е дал съгласие да премине на "Бернабеу". Както отбелязва "Марка" обаче - предстои да видим дали Мбапе ще удържи на думата си или ще се отметне под сериозния натиск, на който е подложен в Париж.

Едно е сигурно - до края на договора му има 2 месеца, които ще бъдат изключително горещи.

Защото освен за футбол, около бъдещето на Мбапе вече все по-сериозно се говори и за политика. А когато тя се намеси, изходът на трансферната сага изглежда все по-неясен.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos