Полицията в Пловдив ще има доста различен работен ден в сряда, когато ще трябва да ескортира хиляди фенове от града до София за финала за Купата на България.

Големият мач Ботев - Локомотив (Пд) е от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски", а двата клуба се похвалиха с над 16 000 продадени билета до момента.

Утре е последният ден такъв да бъде купен, след като по закон в деня на "рисков" мач у нас касите за билети не работят.

Планът на полицията в Пловдив е в 13 ч в сряда ескорт да съпроводи автобусите и автомобилите с организираните фенове на Ботев към София. По пътя те няма да могат да спират никъде, нито на уширение на магистралата, нито на бензиностанция или заведение.

Същата ще е процедурата и с агитката на Локо, като началният час на нейното ескортирано придвижване до София е 14 ч, обявиха за Dir.bg от пресцентъра на Областната дирекция МВР в град Пловдив.

Пловдивските полицаи ще са плътно до феновете от тръгването до стадиона на мача, като организацията е такава, че да се предотврати всякакъв контакт между двете публики. На арената те са разделени - в секторите "А" и "Б" ще са феновете на Ботев, а трибуните "Г" и "В" са за Локомотив.

Полицаите от Пловдив ще поемат ескортирането и на връщане - от излизането на агитките от стадиона, до града им. Очаква се там разделението от час, което е предвидено за тръгването, да стане естествено - едните ще останат на трибуните за награждаване и празненства, а публиката на загубилите ще бъде подканена да излезе с края на мача.

Така отново ще бъде предотвратен вариант за среща по пътя. Той пак ще е без спиране никъде по магистрала "Тракия".

В Пловдив в сряда ще е мобилизирана цялата налична техника на Областната дирекция в града, като патрулни автомобили ще има по целия път до София по магистралата.