Дългоочакваното дерби от световните квалификации между Бразилия и Аржентина, бе прекратено след само 7 минути игра.

Причината е избухналия часове по-рано скандал с четирима от играчите на Аржентина, които бразилските власти искаха да депортират заради грешни данни. Това са Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро.

Въпросните играчи бяха скрили на влизане в Бразилия, че в последните 14 дни са посещавали Великобритания. Към момента посетилите острова се подлагата на задължителна карантина в Бразилия.

Именно заради това полицията обсади хотела на Аржентина, но след дълги преоговори пусна играчите към стадиона.

В седмата минута на мача обаче Федерланата полиция на Бразилия влезе на стадиона и поиска да арестува четирима провинили се аржентинци. Естествено, това доведе до суматоха, а дори опитите на Лионел Меси и Неймар да успокоят нещата, не доведоха до резултат.

Играчите на Аржентина и съдиите напуснаха терена в посока съблекалните, като се очаква развитие по темата. След няколко минути в съблекалнята, част от лидерите на Аржентина, начело с Меси, излязоха на терена, където водиха разговори с бразилските си колеги, които останаха на полето.

Драмата продължи около 30 минути, в които бразилските играчи стояха на терена и жонглираха или си подаваха топката, докато реферите и аржентинците бяха в съблекалните. В крайна сметка стана ясно, че мач няма да има, а оттук нататък всичко е в ръцете на ФИФА.

Дори и Меси излезе на терена не по екип, а с различна тениска, показваща, че няма никакво намерение той и съотборниците му да продължат мача.

Всичко това се разиграва само няколко месеца след финала за Копа Америка между тези два тима, в който Аржентина грабна трофея на бразилска земя.

Снимка: Getty images