Словашката полиция обяви детайли по операцията около боя в центъра на Братислава, в който участваха фенове на Левски, както и ултраси на полския Краковия и холандския Аякс.

Според органите на реда в столицата на Словакия, задържаните са били общо 107, а ранените, потърсили медицинска помощ - 17. Българите сред прибраните са 51, 41 са поляци, а 15 - холандци.

На 56 от задържаните са повдигнати обвинения в хулиганство и нарушаване на обществения ред. Най-вероятно сред тях няма българи.

Полицията в Братислава разкри, че е била готова за безредици от страна на поляците от Краковия, които днес гостуват на Дунайска Стреда, недалеч от столицата. Но не е очаквала те да атакуват българите, които са нощували в Братислава, преди днес Левски да играе на над 200 км от там - в Ружомберок.

Същевременно кметът на словашката столица Матуш Вало коментира ситуацията в профила си във Фейсбук:

"Тези боеве са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем. Никога няма да разбера хората, които комбиринат спорта с насилие и разрушават всичко около себе си!

Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинни хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер."