Появи се и видео с части от скандала, след който Мартин Камбуров бе задържан за срок от 24 часа и му бяха повдигнати обвинения, че противозаконно е унищожил чужди движими вещи - три броя "скоби" от система за репатриране, собственост на ОП "Паркиране и репатриране", както и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото. Ако бъде признат за виновен, заплашват го дори до 5 г. затвор.

Колегите от btv пуснаха видеото, заснето от пловдивчанина Стойчо Андреев на улица "Полк. Сава Муткуров".

Според официалната версия на полицията, там на автомобил "Фолксваген" са поставени три скоби, а служителите подготвяли репатрирането му.

В този момент се появил Мартин Камбуров, тъй като автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, футболистът започнал да ги обижда и ругае.

Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева - една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата. Футболистът на Берое отказал и да предостави документ за самоличност. Камбуров се качил в автомобила и потеглил, въпреки поставените скоби. След няколко метра спрял, а на място пристигнали екипи на "Общинска полиция" и на Трето РПУ. Установено е, че "скобите" са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.

Това потвърди и Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура в гр. Пловдив.

От видеото на Стойчо Андреев се вижда, че автомобилът потегля без скоби, а самият автор на клипчето твърди, че футболистът е оставил парите в камиона на ОП "Паркиране и репатриране", а не ги е хвърлял по земята.

Андреев също е задържан, като му е наложена глоба от 100 лв. за обида на общинските служители, въпреки от видеото такова нещо не се чува. Той просто иска те да се легитимират.

"Реших да заснема, тъй като друг път, когато вдигнат кола, я пускат, след като някой плати - обясни пред btv свидетелят Андреев. - Тоя път обаче ми направи впечатление, че има бурни скандали. Мартин Камбуров остави парите. 30 лева - мисля, че в камиона ги постави. Но те не освободиха колата. Между три коли избраха точно неговата да вдигнат."