Почти половината отбори от италианската Серия А отказват да започнат тренировки на 18 май. Те не са доволни от т.нар. медицински протокол, който трябва да се следва, за да се стигне до нормализиране на футболния живот.

Милан, Интер, Наполи, Фиорентина, Каляри, Аталанта, Верона, Сампдория и Дженоа са деветте от общо двадесет тима, които не искат да стартират тренировъчен процес отново.

Причината е точка във въпросния протокол, според която всички от даден отбор трябва да бъдат под карантина за 15 дни, ако един от играчите или служителите на клуба даде положителен тест за COVID-19.

Желанието на въпросние клубове е да се следва протокол, подобен на този в Бундеслигата. В Германия рестартират първенството си утре, но с разликата, че ако даден играч е с положителен тест, то само той трябва да премине карантина.

Директорът на Интер Джузепе Марота определи италианския протокол като "непрактичен и безсмислен". Лекарите на отборите от елита също са срещу мерките, защото никой не се е консултирал с тях при изготвянето им. 

По последна информация Серия А ще се възобнови най-рано на 13 юни.