Полша стана четвъртият тим в групата на България на Европейското първенство за юноши до 17-годишна възраст, което предстои през месец май в Израел.

Поляците завършиха втори в квалификационната си група и попаднаха при българите, след като се наредиха на пето място в генералното подреждане на най-добре класиралите се втори тимове.

Така “Дружина Полска” се присъединява към нашите национали, Франция и Нидерландия за първата фаза на първенстовто на Стария континент.

Междувремнно бе оповестена и програма на родните таланти за първенството. Те ще открият участието си на 16 май от 20.00 часа срещу Нидерландия, три дни по-късно отново от 20.00 часа предстои мач с Франция, а на 22 май, вече от 17.30 часа, българите ще играят с Полша. 

Maчовете на селекцията на Йордан Петков ще се проведат съответно в Лод, Рамат Ган и Нес Циона.

На Евро 2022 участват общо 16 отбора, разпределени в четири групи, като първите два от всяка група продължават напред към четвъртфиналната фаза. 

Това ще бъде второ участие на България на Европейско за юноши в новата история на родния футбол, но първо след класиране по спортен път, защото предишният път юношите ни играха заради домакинството на страната ни.