Фенове на Манчестър Юнайтед са били нападнати в навечерието на финала в Лига Европа. Тазвечерешният двубой противопоставя "червените дяволи" и Виляреал в полския град Гданск.

Първата група фенове на Юнайтед са били нападнати в бар от група мъже с еднакви черни горнища, както и качулки или маски на главата.

По всяка вероятност това са били местни хулигани на Лехия Гданск. Полша е известна в цяла Европа с футболните си хулигани, които доста често се замесват в проблеми, а англичаните определено не са сред техните любимци.

Нападенията из града са продължили, като освен в два бара, оставени с потрошени маси и столове, няколко английски фена са били нападнати и на улицата.

За случилото се разкриха от ръководството на Манчестър Юнайтед, като признаха, че някои от феновете са претърпяли леки травми, но се е наложило оказване на медицинска помощ.

В момента из Гданск има поне 2000 фенове на Манчестър Юнайтед, защото това е бройката получени билети от клуба. Не е изключено обаче да има и доста ентусиасти, тръгнали към Полша без закупен билет.