Да бъдеш Лионел Андрес Меси изглежда има доста привилегии. Капитанът на Аржентина получи червен картон по време на мача за трето място на Копа Америка през 2019 година с Чили, а изгонването му означаваше наказание от един официален мач.

Звездата игра в контролите с Бразилия и Уругвай и трябваше да изтърпи санкцията си в световните квалификации, които предстоят идния месец - срещу Еквадор и Боливия. Това обаче няма да се случи, след като континенталната федерация КОНМЕБОЛ е помилвала легендарната десетка.

Президентът на аржентинския футбол Клаудио Тапия е обжалвал наказанието на суперзведата, при това успешно, а новината бе потвърдена и от местната футболна централа.

След въпросния червен картон Лео не сдържа емоциите си и каза, че всичко на турнира е нагласено в полза на Бразилия и не иска да е част от "корупцията на Копа Америка".

"Можехме да направим нещо повече, но не ни позволиха да играем финал Корупцията, съдиите и всичко останало не позволяват на хората да се наслаждават на футбола Винаги казвам истината и съм честен, така оставам спокоен", добави тогава Меси.

Така за Лео има добра новина, след като в последния месец той бе на ръба заради тежката ситуация в клубния му тим Барселона, откъдето иска да си тръгне. Гениалният аржентинец никога не е крил гордостта да играе за националния отбор на страната си, така че както той, така и феновете на "гаучосите" ще очакват с нетърпение предстоящите квалификации.