Ивелин Попов изригна с публикация на руски език в Инстаграм след трансфера днес, който го прати от Ростов в Сочи. Той разкрива неща, които определено не изглежда да са наред в досегашния му клуб. Бившият капитан и на Ростов, а и на националния отбор на България (преди да се откаже от него) явно е бесен на случилото се.

Ето какво написа Ивелин в социалните мрежи:

"Скъпи фенове, време е да кажа своя истина във връзка със ситуацията! Никой не иска да напусне мястото, където се чувства добре, особено след постигане на толкова добри резултати с отбора. Да, труден човек съм, по отношение на това, че не мога да седя и да си мълча, ако забележа как нещо започва да се случва в семейството!

Хората се променят и спират да оценяват своите, не само след поражение, но в повечето случаи и след добри резултати! Напълно разбирам колко мръсотия ще се излее върху мен, но по-добре да умреш веднъж като мъж, отколкото да седиш и да търпиш като мишка!

Не вярвайте, че преговарях зад гърба на клуба. Семейството ми напълно си уреди живота в Ростов и всички мислехме, че ще завърша кариерата си тук. Не вярвайте, че си тръгвам заради пари! Както лично ми каза президентът на клуба Арташес Харутюнянец: "Ти си луд човек, как ще си тръгнеш за по-малко пари!" Да, парите са важни, но не по-важни от Честта и Достойнството.

Не вярвайте, че си тръгнах заради размяната! Ако погледнете професионалния ми живот, некога не съм се страхувал от конкуренцията. Напротив, когато конкуренцията е честна и ще го повторя отново - честно казано, готов съм да се боря и да се докажа напълно. Имах няколко разговора с треньора, които ме накараха да разбера, че "Капитан" е само дума. "Плащат ти пари, затваряш си устата и играеш!!!"

Извинявам се на всички първо като Човек и след това като Капитан, който трябва да защитава интереса на отбора и не мога да съчетая тези думи с моя морал и "труден характер"! Искрено пожелавам успех на всички момчета в Лига Европа и искам да кажа, че времето ще постави всичко на мястото си! Нека не казваме сбогом, а довиждане! Сигурен съм, че някой ден отново ще бъдем заедно.

P.S. - За година и половина пети капитан си тръгва...".