Новото попълнение на Ботев Пловдив Ивелин Попов даде първа пресконференция като играч на "канарчетата". Той разкри, че е имало и други предложения към него, но винаги е искал да играе за Ботев Пловдив.

Както е ясно, той изненадващо напусна "Левски" преди няколко дни и днес официално бе представен като играч на пловдивския тим.

"Много се радвам днес да съм тук, първите ми впечатления са доста силни и позитивни. Мисля, че е въпрос на време отборът да почне да побеждава и да радва своите фенове. Благодаря за посрещането", заяви той.

Попето ще носи номер 10 за Ботев Пловдив.

"Чувството е много приятно, с много от момчетата се познавам. През годините сме се засичали, играли сме. Атмосферата ми е позната и през годините знам много добре какво значи Ботев. Хората, които са минали оттук не са ме предавали. Вчера като дойдох, веднага започнаха да ми помагат, всичко е перфектно.

Когато съм играл в чужбина и с националния отбор, знаете, делял съм една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме един ден да играем за Ботев Пловдив. Другите оферти нямат значение, финансовият въпрос никога не е стоял на първо място за мен. Каквото е казал директорът, стискали сме си ръцете. Имаше и други предложения, но идвам в клуб с традиции, перфектен стадион европейски, фенска маса и добра база. Искам да помогна и да видя усмивките на феновете по трибуните", заяви Попов.