Грешникът за "Левски" в днешното дерби с ЦСКА бе Ивелин Попов. Опитният футболист пропусна дузпа в 90-ата минута при резултат 0:0, а след края на мача пое вината за случилото се, макар преди него това да стори Елин Топузаков. Бившият капитан на България обаче не пропусна да се заяде с големия столичен съперник на "сините".

"Изпуснах дузпа и съм главният виновник да не спечелим три точки. И в Русия съм изпълнявал дузпи след 90-ата минута, не е напрежение. Ударът беше слаб, вината е моя, а не на старши треньора. Може би вратарят е анализррал как съм бил предишната дузпа, но пак ще кажа. Ударът не беше добър", започна Попов.

Той похвали феновете на "Левски", заявявайки, че нито един друг клуб не притежава такава публика и също така заяви, че според него заедно със съотборниците му са изиграли добър мач. Попов бе категоричен, че в неговия тим са разочаровани от равенството, докато от ЦСКА се радват, че не са загубили и си пожела още едно Вечно дерби в плейофите.

"Напускането на Станимир Стоилов е голямо сътресение, но животът продължава. Трябва да излезем от ситуацията", смята още той.

"Може би стилът им е такъв, без да бият удари. Такива са били указанията на треньора. Предстоят ни още 9-10 мача и съм убеден, че ще има победи и красиви игри", каза Попето относно "червените" и остатъка от сезона.

За финал той заяви, че не мисли за раздяла с "Левски", защото има договор за още един сезон - до лятото на 2024-а.

Председателят на УС на клуба Даниел Боримиров пък призова за подкрепа към Елин Топузаков, чиято позиция ще бъде преразгледана след края на сезона. Освен това той защити Ивелин Попов за дузпата, заявявайки, че само който не е бил, не е изпускал.