От началото на сезона във френската Лига 1 са изминали едва 7 кръга, а вече станахме свидетели на трети сериозен бой между фенове по време на мач.

Всичко започна с дербито между Ница и Марсилия, когато фенове на домакините нахлуха на терена и се сбиха с играчи на гостите. Преди седмица пък станахме свидетели на бой между агитките на Ланс и Лил на полувремето на дерби мачът помежду им.

Късно снощи ексцесии имаше и след мач между Анже и Марсилия, който завърши при резултат 0:0.

Малко след последния съдийски сигнал, агитката на тима от Марсилия нагхлу на терена, прекоси част от игрището и атакува привържениците на Анже. За щастие сериозно пострадали фенове няма, но има сериозни поражение по стадиона, които съответно клубът от Марсилия ще трябва да покрие.

Южняците обаче обвиниха феновете на Анже за случилото се, защото според думите им, те са ги замеряли с предмети и бомбички през целия мач.

Със сигурност шефовете на френската Лига 1 ще накажат и двата тима, а няма да е изненада, ако санциите са сериозни, защото в последните седмици побоищата по френските терени изместиха дори еуфорията около идването на Лионел Меси в местния футбол.