Черно море стана поредният елитен тим от родния футбол, който се включи в хора на недоволните от съдийството и шефа на реферите у нас - Виктор Кашай. Варненци атакуваха както Кашай, така и съдията Георги Димитров, който ръководи градското дерби срещу Спартак, завършило 0:0.

"Моряците" показаха видео, в което при сходни ситуации веднъж се отсъжда дузпа, а другия път - не. Първата случка е от срещата на Черно море с Лудогорец, когато разградчани получават наказателен удар, а втората от битката за Варна, когато "зелено-белите" не получават дузпа.

Ето и цялата позиция:

"Любопитен и абсолютно неясен е критерият на съдията Георги Димитров за игра с ръка в наказателното поле. Публикуваме две ситуации в пеналта от два различни двубоя на Черно море, в които Димитров с помощта на системата ВАР взима две коренно различни решения.

В едната ситуация футболист на "моряците" скача за висока топка в наказателното поле, с гръб към топката, която го лизва през ръката след удар от 30-40 сантиметра. Самата ситуация трудно може да се види в реално време, но Димитров демонстрира зорък поглед на повторенията и на забавен каданс, и отсъжда дузпа.

При ситуацията на мача със Спартак Петър Босанчич стреля по посока на вратата, топката се спира в ръката на стоящия с лице към нея и на разстояние поне 4 метра Никола Борисов.

Георги Димитров, който отговаря за ВАР в тази среща, е категоричен, че дузпа няма и затова не изпраща Радослав Гидженов да види и прецени сам ситуацията на мониторите.

Тук изниква въпросът, който искаме да зададем към шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай, след като дава високи оценки на този рефер за работата му на варненското дерби - наясно ли е с критерия на Димитров кога има дузпа за игра с ръка в наказателното поле, или за пореден път се потвърждава, че решенията му се вземат на базата на имената на отборите?".