Случаите на коронавирус в отбора на Левски продължават да се увеличават.

Все пак не става въпрос за бум на заразата с над 10 играчи, както бе през есента, но вече четирима футболисти и хора от щаба са с положитлени тестове.

Треньорът на тима Славиша Стоянович продължава да е в столична болница, като за щастие състоянието му на този етап е стабилно.

Под карантина са още клубният доктор Стамен Илиев, както и футболистите Мартин Петков, Симеон Славчев и Насиру Мохамед.

Днес положителен тест е дал и неизменният титуляр от началото на годината Здравко Димитров.

Докато останалите играчи ще излязат от своята карантина до следващия мач срещу Черно море, то Димитров със сигурност го пропуска.

Притесненията в лагера на "сините" са да не се стигне отново до ситауция с над десет заразени.

Във Варна отборът ще бъде воден от помощник треньора Живко Миланов, който пред "Дарик радио" ирази готовност да поеме тази задача.

"Състоянието на Славиша Стоянович е стабилно. Той бе приет в болница, но за него се грижат едни от най-добрите специалисти в България. Говоря всеки ден с него, подобрява се постепенно. Надявам се в най-скоро време да се върне на работа. Той е нужен на всички нас и на отбора. От името на всички в клуба му пожелавам бързо оздравяване и скоро да се върне на стадиона.

Не е приятно, когато разбереш, че старши треньорът е болен. Трябва да осъзнаем, че тази пандемия е сериозно нещо. В началото и аз го приемах на шега, но трябва да разберем, че заплахата е сериозна, вижте колко хора погуби. Надявам се всичко да приключи в най-кратки срокове.

Футболистите и треньорският щаб продължава да работи по начина, по който го правеше и досега. Момчетата са сериозни, готвят се за предстоящия мач с Черно море. Имаме футболисти, които са извън строя. Надявам се да няма нови изненади до мача с Черно море, но това е нещо, което не можеш да предвидиш.

Готов съм за отговорността да поема тима за мача с Черно море. Стоянович също играе важна роля за всичко. Всеки би искал да ръководи клуб, в който всичко е нормално, но аз не се плаша. Това е голям опит за мен", обясни Живко Миланов.